tiistai 21. elokuuta 2012

Villi kortti -kierros pesikseen?

Kaavamaiset pudotuspelit puuduttavat erityisesti naisten superpesistä. Vuodesta toiseen valtaseurat pitävät kiinni paikoistaan välierävaiheessa. Tätä playoffia pitäisi sähköistää jollakin.


Tulevaisuudessa voitaisiin pelata joukkueiden kesken villi kortti -pelit, joihin jokainen runkosarjassa pelannut joukkue voisi osallistua. Ei pelattaisi perinteisiä pudotuspelipareja, vaan kaikki kaikkia vastaan jatkosarjaa. Joukkueiden väliset pelit tulisivat sopivan sekaisin, ettei kukaan joutuisi matkustamaan liikaa. Joukkue pelaisi otteluita siihen asti, että on voittanut kolme ottelua. Osa joukkueista ehtisi pelata montakin peliä, joku vain yhden.

Otteluparit ilmoitetaan jännitystä lisäävästi vasta esim. tiistain osalta sunnuntai-iltana kymmenen aikoihin. Tämä tuo toivottua jännitystä, kun kaikki joukkueet eivät edes saa joukkuetta seuraavaan otteluun kasaan ja otteluohjelma elää viimeiseen asti. Joskus päästään vain paikkaamalla b-tytöillä kakkos- ja kolmosvahdit, joka tuokin toivottua uutuutta joukkueiden otteisiin.

Nyt jo innokkaimmat jännittävät, miten joukkueet valittaisiin välieriin? No ei siinä mitään ongelmaa ole, edellisen kauden neljä parasta saa paikan. Ja oikeastaan näiltä neljältä parhaalta riittää, että pelaa vain muutaman runkosarja-ottelun. Niitä mukavia pelejä, esim. leirien yhteydessä. Välierä-joukkueisiin tulee muutoksia ainostaan, jos joku joukkueista ei osallistu vuoden sarjaan.

2 kommenttia:

  1. Parahin kirjoittaja. Mielenkiintoinen on ehdotuksesi, ajatuksia herättävää tekstiä. Mukavaa kun kaikki saavat osallistua, mutta lieneekö siltikin epäoikeudenmukaista jos neljä parasta valitaan edellisen kauden mukaan eikä kolmella voitolla olekaan merkitystä? Pelien ilmoittaminen noin myöhään ei liene mahdollista, tuskin edes tuomarit pääsisivät noin lyhyellä varoitusajalla minnekkään. Makkaranmyyjää unohtamatta. Onneksi asiat tuskin nykyään vielä ovat noin hurjalla kannalla

    -tarkkailija takavasemmalta

    VastaaPoista
  2. Viimeinen kappale haiskahti ironialta.

    - etuoikean etuuksienvalvoja

    VastaaPoista